lördag 18 september 2010

Pajalagröt.

Pajalagröt ska tydligen vara jättebra för matsmältningen osv. Gott är det också, men ett lite jobbigt recept då man ska lägga torkade frukterna i vatten över natten. Så jag provade att göra det utan att lägga i blöt, utan att direkt koka allt ihop som vanlig gröt och fick ett godare resultat :). Frukterna har fortfarande konsistens och det är en saftig och god gröt.

Pajalagröt 2 port

2 mellanstora nävar havregryn (ekologiska är godare)
2 msk krossade linfrön
2 msk ca av blandad torkad frukt som tranbär, blåbär, russin, skivad aprikos, katrinplommon, gojibär.
salt
vatten

Koka ihop under omrörning till en gröt. Låt stå ca 3-4 min innan du lägger upp. Pudra kanel över och servera med mjölk. Ibland brukar jag koka med pumpafrön, det ger lite knaprighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar