Började med "perfekt potatoes".
Koka klyftad potatis i saltat vatten tills den nästan är klar. Häll av och låt ånga av en stund.
Lägg in en plåt i ugnen med smör och olivolja och låt bli ordentligt varm. Släng ner vitlök, timjan, rosmarin, oregano, dragon, vad du än vill för örter och låt fräsa till.
Lägg ner potatisen och slunga runt så att den suger upp lite fett. Släng in i ugnen och slunga runt ett par gånger till innan det är klart och har en gyllene rostad färg, tar ca 20-30 min.
Gjorde sås på det jag hade hemma, vilket var lite torkad svamp som jag blötlade, skivad rödlök, vitkålsstock och grädde. Typ.
The loaf of meat.
Lite blanchad haricot verts slungad i olivolja till det hela. Medan vi åt kom vi på att det behövdes nån gelé eller något, men det hade jag inte så det fick bli lite hemlagad hallonsylt som var i sig lite geléig av all pektin. Jättegott.
Ett glas Zlato och vi var hemma. Halvmörk variant som var smarremums.
mumsigt:)
SvaraRadera