torsdag 16 september 2010

Kvällens Middag: Carbonara alla Salsiccia.

Fin salsiccia, parmesan och kylskåpsrens i form av zucchini, endive och grädde.

Skinnade korven och smulade ner den i pannan med olivolja och mycket svartpeppar.


Kokade samtidigt pastan (obs! så rutinerat!).

Två viktiga grejjer när man kokar pasta: 1. Ordentligt saltad, ska smaka typ som havsvatten. Jag använder grovt salt för att det inte är lika processerat. 2. Ordentligt med kokande vatten. Pastan släpper stärkelse och om det är för lite vatten blir det som en sörja.

Hade i endive, zucchini och stekte lite till innan grädden. Sen hade jag i en näve parmesan och pastan. Fick med en del av kokvattnet så att det inte blev för torrt när allt slungades runt. I sista ögonblicken hade jag i äggulan och rörde snabbt runt så att det inte blev äggröra utan som en kräm.

River med zestjärn. Det är ett användbart verktyg, men det går precis lika bra med rivjärn.

Alltid parmesan på också. Ät snabbt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar