Panos fick en idé om att göra en ragu på oxsvans med de delikata kyknos-bigarråerna. Resultatet blev en mustig sötsyrlig rödvinsragu.
Fin lammframdel eller bog som bräserats i buljong med färska och torkade kryddor samt lök och rotfrukter. Därefter svalnat och legat i sin egna goda buljong för att dagen efter skäras upp i portionsbitar.
Man kan göra det mesta med det här långkoket, man kan plocka i mindre bitar, glasera och ungssteka osv, men jag utgår från ursprungliga rätten. Dvs steka snittytorna i olja i inte för hög temp så att det både blir en fin stekyta samt genomvarmt.
Sen i med buljong, låt puttra en stund för att till slut avsluta med lite förblanchad broccoli och bitar av salladslök. Lite smör skadar ju förstås aldrig.
Ragun puttrar vidare. Oxsvans som rostas, kokas, plockas och kokas igen med rödvinssky och bigarråer. Trés fantastique!
Lite skållade tomater i en god örtolivolja.
Assemble. Lite potatispuré i botten. På med resten. Så gott!
-Varför ska vi gå ut och äta?
För att bli inspirerade? Nej just det, det står ju jag för :D
(och Panos reds. anm)
Jag är stolt över dig:-)
SvaraRadera/Storasyster Anna