Confitolja till sidfläsk. Dvs sidfläsk som man sakta tillagar på ca 70-100ºC under lång tid, i olja eller ankfett. Här med olivolja och timjan, lök, fänkål, vitlök, vitpeppar, lagerblad.
Färdig! Nu till att låta svalna under press.
Ca 30 kg press... Kanske lite överdrivet?
Panos penslar sina bröd under tiden. Lika delar brynt smör, filmjölk och olivolja säger han, det ska man ha. Vad vet jag, det jag vet är att hans bröd smakar typ doughnuts och är svulligt goda :)
Bästa sättet att tillaga salsiccia enligt mig är att lägga den med lite vitt vin, olivolja, vitlök, rosmarin och piripiri i en kastrull och låta den puttra under lock tills all vätska försvinner och då steka den i kastrullen. Alt låta den svalna i buljongen och sen ta upp, torka av och grilla den.
Pig in a bucket. Mmmgood!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar