söndag 19 september 2010

Kvällens Middag: Krispigt sidfläsk med potatispure.

Kokade potatis. Tänkte göra en twist på den vanliga sortens pure/mos.

Sauterade lite lök i smör och lät det bli mjukt och sött.

I med lite grädde, mjölk, salt och vitpeppar. Mosade ihop allt med potatisen. Tanken var att det skulle bli som ett stomp/mos, men det blev ett smakrikare mos. Vad gör det? :)


Stekte confiterat sidfläsk ordentligt på lite svagare värme så att fettet åkte ur så mycket som möjligt och blev krispigt och fint.


Snabb sherryvinägersky. Hönsfond kokas ihop med lite muscavadosocker och salt samt en hel del sherryvinäger.

Smaken- underbar, men kan inte njuta på grund av det som händer i detta land just nu. Orättvisa, girighet och rasism, det är en värld min dotter ska växa upp i. Fy skäms.

1 kommentar:

  1. Kul att någon i alla fall fick äta bland det godaste som finns!
    Märklig känsla dock att 300 000 idag gläds åt att Sd kom in i riksdagen

    SvaraRadera