måndag 13 september 2010

Kvällens Middag: Kolja med Swedish Ebi Maki.

Fantastiskt fin ryggbit av kolja. Svensk fisk är för underskattad, det här är ren lyx.


Stekte den hårt på skinnsidan med smör och olivolja. Öste sedan tills fisken var klar. Det sättet och att ånga fisk är nog de bästa sätten för sån här torskfisk om du frågar mig. Fisken var rimmad och sköljd.


Sen tog jag ur fisken och gjorde ett "fräsi". Det betyder att jag stekte lite lök, salladslök och selleri i samma panna.
Lite potatis.

Och lite vaxbönor och rädisor. Salt o peppar, lite sherryvinäger.


Rullen är gjord så här:

Isbergssallad plockas av de yttersta bladen och blancheras i ca 5-10 sek, sen direkt i isbad. Krama av bladen lite lätt och lägg ut. Lägg på en tunn omelett med ljus soya. Lägg på en röra gjord på räkor, dill, spetskål och majjo. Rulla ihop som en vårrulle. Tada.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar