lördag 1 januari 2011

Nyårssupé!

Här ska jag då skriva in/ visa upp våran supé eller middag som avnjöts nyårsafton 2010/2011. Men eftersom detta härliga virus som slog till och härjade vilt i vår familj i snart 1 vecka nu även fanns närvarande och fullt medverkande på denna kväll så blev det andra planer. Eller inga planer alls rättare sagt. Vi la Dessan och kollade på " The Men Who Stare at Goats" (ganska rolig film om man inte har någon plan eller lust att kolla på film egentligen). Men lite mat var man väl ändå tvungen att laga.


 Ett "fräs" av tupplårfilé, paprika, morot, lök, timjan, persilja och lite sånt.


 En skvätt grädde, vitt vin och lite hönsfond.


Kokade ihop och la på lite persilja till och lite färska tomater. Det hela serverades till kokt ris. Det var jättegott med en gräddig sås och lite ris, men det var ganska o-nyårs-matigt. Vi blev mätta och det får väl räknas som någonting.

Någon timme senare tyckte vi dock att maten inte var nog. Så vi bestämde oss för att mumsa lite chokladkaka med grädde. I mean, it's a classic!


 Smord form med smör, lite råsocker och skivade bananer samt lite kanel på. Körde in den i ugnen på hög temperatur med tanken att det skulle bli lite stekta/karamelliserade bananer.


Det blev helt ok. Sen lite vit choklad som fått vara i frysen för att inte smälta ut för mycket. 


Och sen på med smeten. Receptet (som är det enklaste av dem alla) ändrade jag lite med lite mindre socker och mer kakao, samt en knivsudd bakpulver och lite mörk choklad.


Juicy.


Så gott. Jag menar, choklad och grädde? Vad kan gå fel? Jag åt en stor bit. Löjligt stor. Så stor att det inte var gott mot slutet. Men ibland måste man bara.
Så man kan säga att slutet ändå var gott.

God fortsättning!
//Benny

1 kommentar:

  1. Στα αγγλικά ή στα ΅Ελληνικά αν θέλεις:-)

    αχ αυτό είναι τέλειο αλλα....δεν καταλαβαίνω πως μπορώ να το φτιάξω...

    φλκιαα

    SvaraRadera