torsdag 27 januari 2011

Blomkålssoppa.

Enkel och god soppa. Grunden funkar till flera rotfrukter/grönsaker tex, morotssoppa, palsternackssoppa, sparrissoppa osv.


Blomkål, lök, potatis och rotselleri. Man kan ha i diverse fler saker som tex palsternacka eller annan ljus rotfrukt för att få en fyllig smak, men viktigt är att inte "överglänsa" huvudråvaran som i detta fall är blomkål. Det blir en god soppa iaf, men man får ingen tydlig smak. 


Sautera lök,


ha i potatis och rotselleri.


Sen blomkål, allt utan att ta färg. 


Häll på buljong, eller vatten+buljongtärning så att det blir typ 50/50 vätska/saker. Man kan även ha i en skvätt vitt vin. 


Mixa och smaka upp med salt, vitvinsvinäger/citron, peppar. Jag hade även ett par stänk tabasco. Jättegott är ju såklart att ha i en skvätt grädde typ 1dl till 1lite soppa. Gör allt krämigare och jämnare. 


Jag tog vad jag hade vilket var stekta krutonger av en överbliven ostmacka på morgonen och lite gräddfil.
Nice.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar