onsdag 5 januari 2011

Hemmamys.

 Det blir mycket pysslande nu när man är hemma. Planering är mycket viktigt för att allt ska funka. Man vill ju inte spendera mer tid med sin surdeg än sin dotter :)


Monstermacka: Stekt aubergine, sötpotatis och plock av kokad kyckling. Sen ett lager av skivad tomat, rödlök. Och på det senapsdresserad salladskål och gurka. Botten av brödet (mindre lyckat surdegsbröd) hade ett lager av bregott och toppen ett lager av chilimajonäs. Det blev en middag för tre :)




En av de stora sorgerna här hemma är frånvaron av ett skafferi. Ett fint, torrt och kyligt skafferi. Livet vore så mycket enklare då. I frånvaron, med bla en 3kg säck rödlök (10:-), får en presentlåda från Nitty Gritty duga :)


Pain au Levain. Det royala sättet att rulla. Västertorps bästa är gjort på levain (vetesurdeg), vetemjöl, lite grahamsmjöl, vatten och salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar