tisdag 30 november 2010

Kvällens Middag: Wallenbergare med mos.

 Ikväll blev det Wallenbergare. Det är gott och långt ifrån GI eller Atkinsdieter :)



Här är färdig Wallenbergarfärs. Enligt klassiskt recept ska man ha 1 kg kalvfärs, 1 liter grädde, 10 äggulor och salt&peppar. Man blandar eller mixar färsen med äggulorna, salt&peppar och tillsätter sedan grädden allt eftersom. Man ska ha alla ingredienser så kalla som möjligt för att inte färsen ska skära sig, dvs inte gå ihop till en homogen massa. Men! Om man gör enligt detta recept så blir färsen en lös smet som man måste typ hälla över ströbröd för att forma. Alltså inget att rekommendera att prova på om inte man är rätt rutinerad. Den här färsen är gjord på ca hälften av ägg och grädde.


Formade fina biffar. Stor till pappan, mellan till mamman och liten till pequeño. Man panerar klassiskt i ströbröd, men dessa panerades i panko som är den nya generationen ströbröd. Japanskt ströbröd som blir frasigt och inte drar åt sig lika mycket fett. Finns i nästan alla asiatiska butiker.


 Stekte i en blandning av smör och rapsolja så att inte det skulle brännas. Härligt att se smörbubblorna fräsa runt biffarna.


 Gyllene. Stekte en fin yta på båda sidor och bakade sedan klart i ugn ca 5-10 min. 


Voíla. Serverades med potatispuré, sauterade sockerärtor, gröna ärtor och finhackad schalottenlök samt och rårörda lingon. Så jävla gott.
Finns på Food veckan ut ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar