måndag 8 november 2010
Kvällens Middag: Thai red curry med kyckling.
Hade lite fin lårfilé, vilken efter hela bitar eller hel kyckling, är den godaste detaljen enligt mig. Mest fett betyder mest gott :)
Täppte till porerna genom att blanchera i lite saltat vatten. Det ser inte gott ut men blir väldigt saftigt och mört. Sen är det bara att hälla av.
Ingredienser var som sådana: Skivad schalottenlök, strimlade limeblad, finhackat citrongräs, skivad vitlök, ingefära, chili, selleri och paprika (jag vet, bananigt).
Även koriander, ananasjuice, kokosgrädde (finns på asienlivs, lite tjockare konsistens än kokosmjölk), röd curry, tomatpuré och citron.
Det kan vara bra att ha allt uppskuret så här innan du börjar, för sen brukar det gå väldigt snabbt. Även ett bra sätt att få en överhängande blick på vad och hur du lagar.
Stekte först grönsaker och färska kryddor.
Sen kyckling, tomatpuré och röd curry. Stekte runt det och lät det "smetas ut" på all kyckling.
Sen i med kokosgrädde och ananasjuice. Smakade av med citron (syra) och fisksås (sälta). Här kan man ha i koriandern om det är så att man inte hatar koriander. Vilket Ellen gör. Så jag väntade med den :)
Lite gurka i 1-2-3-lag till det hela.
Och lite jasminris. Det blev starkt, gott och saftigt med en överdosering av koriander :D
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar