fredag 1 oktober 2010

Så förbannat gott.

 

Någonting är fel med sidan. Svårt att ladda upp något överhuvudtaget. Synd, för jag tog några bra förklarande bilder typ hur man gör dumplings, men wahevva.

Till höger dumplings fyllda med kyckling och purjo ångade i min dumplingsvapör. Den kostar typ 140:- i vilken asiatlivs som helst och är fett värt. Två våningar med bra fördelning av ånga. Buy it now!

Sås till dem en klassisk mandu som är gjord på kikkomansoya, ättika, sirap, sesamolja och cayennepeppar. Supergod dipsås som passa till det mesta. Smaka av genom att balansera. Är det för syrligt, ha i mer sirap. För sött, ha i mer soya och ättika. Du känner när du hittar rätt smak.

Till vänster friterade auberginerullar fyllda med blandfärs. Det här har jag provat att göra liknande, men aldrig så här. Och DAMN! vad det var gott.
Skivade aubergine tunt, saltade och rostade lite lätt i ugnen. Då blev de mjuka och medgörliga. Blandade färs med fint tärnade kantareller och butternut (rester), riven vitlök och ingefära samt lite polenta. Lät det svälla i kylen ca 1 timme. Rullade in i aubergine och plattade till rullarna lite med skarven neråt. Kryddade utanpå med salt och shichimi torigashi. Mjölade med rismjöl (går med maizena), masserade in en äggvita och rullade slutligen i panko. Stekte/friterade i olja. De blev saftiga, kryddiga och fantastiskt goda.

Till det en sweet sesame sauce som är majonnäs blandad med sweet chili, soya, sesamolja, shirasha samt lite rostade sesamfrön.

Lite ångade grönsaker i en vinegrette.

Ni skulle varit här helt enkelt. Det går inte att beskriva. Det var bara för bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar