torsdag 14 oktober 2010

Kvällens Middag: Tunna Fläskpannkakor.


Det här är en klassiker här hemma. Enligt mig är det absolut godast med lite stekt potatis, stekt fläsk och en tunn ganska ordentligt stekt pannkaka.

Så fixa lite små tärningar av potatis.


Blanchera dem. Inte för mycket, bara så att tillagningsprocessen påbörjas och de tappar lite stärkelse.


Häll av och stek i lite smör och olja. Salta och peppra.


Strimla lite fläsk (i detta fall tyvärr tråkig skinka, bäst blir det med stekfläsk i skivor) och stek. 


 Ha det förberett. Gör en pannkakssmet, jag gjorde den här.


Så börja steka. Fräs lite smör, ha i lite potatis och fläsk.


 Häll i smet tunt och vicka pannan så att hålen blir täppta.


 Stek ganska ordentligt. Inte för hög värme och låt kakan ligga ett tag. Det blir godare ju frasigare och hårdare den är. Och ta smör för varje kaka, det är väl det som är gott? De frasiga kanterna och goda smaken?


Hade inte lingonsylt så jag tog en hemgjord hallonsylt á la Jan Hedh. Väldigt god.

 


Lite barnslig men god middag :)

2 kommentarer:

  1. ojojoj barndomsminnen

    -lis

    SvaraRadera
  2. alltid gott med pankakor oavsett hur barnsligt det är! blev suktad och tänker själv göra imorgon fast utan kött...

    SvaraRadera