tisdag 12 oktober 2010

Kvällens Middag: Seafood Delish.


Lax och torsk bräserad i en gräddig mussel"chowder". Till det lite blancherad spetskål, vackra skivor av Ingrid Marie och skalade räkor.

Buljongen, som är bland de bättre fisk och skaldjursbuljonger gjordes så här:
En stor väldigt het kastrull. Ett kilo blåmusslor rengjorda. I med musslor och lite olivolja, rör runt och på med lock. Låt det tystna lite, typ 30 sekunder och ha i ett par glas vitt vin. På med lock igen och koka någon minut till. Sila av musslor från spad och du har en underbar buljong att starta med. Ha i lite potatis, morot, lök, äpple, grädde, äppeljuice, ja det som finns tillgängligt och passar och koka ihop till en smakrik men len buljong/sås. Red eventuellt av lite med maizena eller skit i det. Båda funkar fint.
Puttra fisken det sista du gör och ha i plockade musslorna. Smask.
Nu måste jag återgå till fotbollen. Hej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar