måndag 25 oktober 2010

Kvällens Middag: Ångad sej med olivröra.

Den här rätten är på menyn på Food den här veckan. Olivgrejjen är en liknande rätt jag gjorde nyligen.


Vacker sej som rimmats ett par timmar i 5%-ig saltlag. Dvs 5% salt, 95% vatten och en liten liten skvätt ättika. Ättikan gör att det blir lite fastare och vitare och saltet ger smak. Man låten firren ligga i det i ca 3 timmar och sedan spolar man av med kallt vatten och klappar torrt. Sen kan man steka eller som här ånga. 



Ångade tills det var klart. Ca 7 min tog det.


 Sen strödde jag på en blandning av basilika och parmesan.




Serverades med lite grönsaker kokta i kalvbuljong samt en röra av kalamataoliver, tomat, vitlök och persilja. Fräscht, enkelt och väldigt gott.

2 kommentarer:

  1. det såg gott ut,speciellt toppingen på fisken. rolig idé att ha annat än det vanliga ströbrödet, cornflakes osv. kan du inte laga mer vego. hälsn. linda.

    SvaraRadera
  2. Jooo.. Det ska jag försöka. Tills dess får du låtsas att köttet eller fisken inte syns. Då blir det massa läckra vegetariska rätter :)

    SvaraRadera