måndag 11 oktober 2010

Bilder från jobbet.

 Sebban med senaste kreationen - minipizza till snacks.


Lammlägg med lite lök, morot osv samt en fet bouquet garni (20 kg lammlägg kräver mycket smak ). Fylldes upp med lite hönsbuljong och fick småputtra i ca 2-3 timmar. Så ren smak och mört kött.


 Svampsoppa in the making. Till vänster lök och vitkål, till höger trattisar. Storsäljare när vädret är så här kärvt. 


 Ungsbakad sejrygg med smörslungade höstprimörer. Väldigt fräscht så här på hösten.



Persiko och päronpaj med mandel.


Nybakade baguetter med surdeg till personalfrukost.


"Jag följer inte trender, jag skapar dem" - Sebbe.


Kronärtskockor som får ligga och marineras med ugnsrostad paprika. Som Anthony Bourdain säger "att stoppa en grönsak som paprika som är relativt tråkig i sig in i ugnen på hög temperatur, för att senare ta ut en magisk söt god grej kan bara förklaras som magi".

Fiskbullar royal i gräddsås. Vad ska man säga? Ibland känns det som en fabrik.

2 kommentarer:

  1. Persikopaj såg gott ut.Är det hela persikohalvor som ligger i "hålen",finns det mer persika i pajen än dessa?

    Undrar Kerstin

    SvaraRadera
  2. Det är Gujjan på jobbet som gör dessa, men persikan som du ser är den du får :)
    Basen är gjord som en rik (mycket smör, socker osv) sockerkaka med mandelmassa eller mixad mandel. Lite bakpulver gör att den reser sig så där snyggt runt persikorna.

    Överkurs - Ta ut kakan precis innan den är klar och lägg ett hopkok av smör, socker, grädde och citronsaft/zest på aprikoshålen. Kör vidare så blir det en smaskig citronkolagrej lite här och där.

    SvaraRadera