fredag 27 augusti 2010

Svensk Klassiker: Pytt i Panna

Överst till vänster och sen medurs:

Inlagda rödbetor. Hade bara fyra små rödbetor i kylen så jag kokade dem "al dente", skalade och klyftade dem varma och la ner dem i en 1-2-3-lag. Det är alltså 1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten som vispas ihop tills sockret löses upp. En traditionell svensk inläggningslag som man kan använda till det mesta.

Köttbitar: Fläskkarré, flapsteak, bacon, kycklingfile allt skuret i lite större tärningar.

Smaksättare: Chili, timjan, hönsfond.

Grönsaker: Aubergine, morot, gul lök.

Delad ugnsrostad potatis. Dessa vackra "paket" är så jag levererar mat från jobbet hem. Inga konstigheter här inte.

Stek grönsaker i olivolja och smör.
Tillsätt potatis och stek krispigt. Ställ åt sidan.
Stek köttet i het panna, annars blir det som här, att vätskan kommer ut ur köttet rätt snabbt och det börjar puttra. Det gör inget, problemfixare som man är räddar man det hela med lite tonkatsu-sås (sötsalt japansk sås) som får det hela att bli bättre stekt. Stek klart och ha i potatis och grönsaker igen och blanda.
Stek ett ägg och njut. Som vanligt kunde jag inte hålla mig till det riktiga receptet, men det är ju ändå en pytt så man gör väl som man vill. Gott var det iaf, rödbetorna var magiska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar