Steg 1: Tunt skivad gurka marinerad med Sambal Oelek, socker och ättika.
Steg 2: Strimlad vitkål marinerad med sesamolja, socker, ljus soya och torkade chiliflingor. Här ska det gärna vara munggroddar istället för vitkål, men det var vad jag hade och bibimbap är en koreansk pytt i panna så använd vad fan du vill.
Steg 3: Skiva din kimchi (som legat i kylen i ca 3-4 veckor och blivit smarrig).
Steg 4: Blanda din kojuangsås. Hade ingen kojuangpasta hemma, så jag freestylade med tomatpuré, soya, sirap, shirasha, sesamolja och ättika.
Steg 5: Vispa upp ägg och en skvätt ljus soya. Stek en tunn omelett i ganska mycket neutral olja.
Rulla ihop och strimla.
Steg 6: Skiva kyckling (file, lårfile spelar ingen roll) och marinera. Jag marinerade i ett hopkok av soya, sockerlag, noilly prat och grön paprika. Stek sedan kycklingen utan marinad på jättehög värme i jättevarm panna med jättehet olja. Efter en stunds stekande kommer det att börja puttra av all vätska som kommer ur
kycklingen och marinaden. Rör runt och fortsätt stek tills all vätska försvinner och det börjar stekas igen.
Steg 7: Sätt ihop med kokt ris i botten. Helst gohan, men vilket ris som helst funkar. ÄT nu!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar