Gjorde en sallad ikväll på resterna av ostfatet härom kvällen som blev en sån höjdare. Så väldigt god med perfekt balans av sälta/syra/sötma.
Stekte levainbröd i smör och olivolja. Smöret var det franska som är så fint. Brödet blev segt och frasigt, nästan som en brioche i saftighet. Levain är magiskt.
Rostade hasselnötter i panna och avslutade med en klick smör.
Sen hade jag i skivade päron och stekte dem lite mjuka innan jag tillsatte en sked honung och en skvätt sherryvinäger. Stekte tills det blev lite karamelligt.
Honungen köpte jag förra året någon gång på marknaden vid Street. Väldigt annorlunda smak än vanlig honung.
Sen var det bara att lägga upp. Först det goda brödet.
Köpte vackra och goda fikon vid Bredäng Livs. Alltid bra grönsaker ju längre ut man kommer från stan.
Sen lite ostrester. Fourme d'Ambert och Coulommiers Fermier var det som fanns kvar.
Voila, jag säger det igen, så jävla gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar