Idag har jag och Ellen vår 5-årsdag. Det firar vi med en härlig "middag".
Fantastiskt gott vin. Halvtorrt som funkar bra med ost. Här hemma är det Riesling som regerar. Så jävla gott.
Levainlimpa från Fabrique. Bland de bättre bagerierna i stan, efter Benny's så klart.
Tempererade ostar från Androuet. En väldigt bra butik, med väldigt kunnig och trevlig personal. Den och Winjas Ostkällare är nog de bästa. Längst ner med kniv i är det härliga franska smöret, ett måste. Till vänster Fourme d'Ambert, så krämig. Ovanför den Abbaye de Bellocq, gjord på fårmjölk och krämig och mjuk den med. Till höger Gruyére des Grottes, grottlagrad Gruyére som bara doftar persikor. Sist Coulommiers Fermier som ser ut att vilja rymma, ja vad säger man? Mycket kräm med smör.. Njutning.
Inga nötter eller frukter utan man låter vinet sköta sötman. Ost och smör som tjejen sa på Androuet är "som fransmännen gör det".
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar