måndag 23 augusti 2010

Sommarminnen: Spaghetti al Vongole

Absolut en av 10 bästa pastarätterna som finns. Iaf de jag har ätit. Säkert 50 ggr godare med färska vongolemusslor, men iom att vi inte bor vid havet i Italien så nöjer man sig med en liten burk vongolemusslor i sitt egna spad. Kostar säkert runt 50 kr. Jag fick min burk plus lite annat gott, for free, av den trevliga herren i fiskdisken på ICA Liljeholmen. Detta pga att jag två gånger om fått dålig musslor hem. Tack!
  Så till hur man gör: Sautera skivad vitlök, finhackade persiljestjälkar och lite smulad piri piri i rikligt med god olivolja. Öka värmen och ha i musslorna och ett halvt glas vitt vin. Småreducera ner till en något vattnig sås. Ha i din nykokta pasta med lite av pastavattnet och ev. en nypa salt. Slunga runt och koka ihop så att smakerna sugs upp i pastan. Ha i en lite näve strimlad persilja, lägg upp. Basta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar