Absolut en av 10 bästa pastarätterna som finns. Iaf de jag har ätit. Säkert 50 ggr godare med färska vongolemusslor, men iom att vi inte bor vid havet i Italien så nöjer man sig med en liten burk vongolemusslor i sitt egna spad. Kostar säkert runt 50 kr. Jag fick min burk plus lite annat gott, for free, av den trevliga herren i fiskdisken på ICA Liljeholmen. Detta pga att jag två gånger om fått dålig musslor hem. Tack!
Så till hur man gör: Sautera skivad vitlök, finhackade persiljestjälkar och lite smulad piri piri i rikligt med god olivolja. Öka värmen och ha i musslorna och ett halvt glas vitt vin. Småreducera ner till en något vattnig sås. Ha i din nykokta pasta med lite av pastavattnet och ev. en nypa salt. Slunga runt och koka ihop så att smakerna sugs upp i pastan. Ha i en lite näve strimlad persilja, lägg upp. Basta!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar