Hittade lite bilder från en jul då jag hade lite mer tid/ork :) Gjorde praliner som present till folk. Kollade i Jan Hedhs bok "Chokladpassion" för idéer.
Fin mandelmassa av spansk mandel som formades till pyramider genom att rulla ut tre långa strängar av mandelmassa och sedan lägga upp som pyramid och skära ut mindre bitar. Till höger början på "Tre Bröder" alltså kanderade hasselnötter som läggs ihop medan de är varma till en pyramid. Också :)
Jack Danielsganache som spritsas först och sedan rullas. Det går snabbt och blir jämnt resultat.
Till vänster rullad pistage/vit chokladganache. Längst bort rostad mandel som ska bli mandelspån.
Pistage/vit chokladganachen som rullas i tempererad vit choklad två gånger i händerna. Får den här fina ojämna ytan så.
Hasselnötter och mandelmassa som doppas i tempererad mörk choklad.
Fina chokladplattor av mjölkchoklad. Enkelt toppade med macademia, valnöt, pecan och pistage. Enkelt men supergott.
Överst Jack Daniels/mörk choklad rullad i kakao
"Tre Bröder"- Kanderade hasselnötter doppade i mörk choklad. De har råkat ut för "fat bloom" vilket är enkelt sagt att tempereringen gick åt helvete.
Mandelmassa enkelt doppad i mörk choklad.
Mandelspån - Lätt florsockrade mandelspån blandade med cointreau och mörk choklad. Supercrunchy.
Pistage/ vit chokladpralin.
Mjölkchokladplatta.
Det tog LÅNG tid att göra detta och jag gör nog inte det hemma igen, men det var värt det. Väldigt fina praliner som gjorde mig stolt, glad och lite rund.
ååååååååååååååååååååååååååååå
SvaraRaderaTjena. Har du recept på pistage bollarna med vitchoklad?
SvaraRaderaMvh Fredrik,