torsdag 9 december 2010

How to do: Tonkatsu


 Vad man behöver är, förutom fläskkött, lite champinjoner och lök. Plus ljus soya.


Skiva lök (och purjo här) och champinjoner.



Stek med lite högre värme i ganska mycket olja. Avsluta med ett par stänk soya.


Done. Jätteenkelt och jättegott tillbehör till mycket.


Så till fläsket. Tunt skivad fläskkarré som dessutom bankas lite lätt. Fläskkarré är som sagt köttets Rolls Royce i min värld.


Den paneras i en "dubbelpanering". Alltså mjöl (kryddad med salt&peppar), uppvispat ägg och ströbröd (panko).

 Fin mice en place.


Man steker fläsket i rätt mycket neutral olja på ganska hög värme. Ser du? Ser du hur frasigt det ser ut? My god.


Allt serverades med lite gött ris och en bulldog-sås. Den är en köpt sås gjord för såna här grejjer. Frasigt royal. Kunde inte sluta äta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar