måndag 27 december 2010

How to do: Egg Mayo.

Denna röra är en underbart god grej att ha vid ett frukostbord, brunchbuffé eller lite här och var. Jag har aldrig varit en fantast av ägg, omeletter, äggstanning och sånt, men ibland funkar det bara. Det här är verkligen en sån grej. På en rostad skiva formbröd med lite skalade räkor? Royal.


Koka ägg tills de precis blir hårdkokta. Löskokta funkar inte, för hårdkokta smakar och luktar som bekant prutt. 


 Dela äggen i mindre bitar. Hacka med kniv eller passera genom något är rutformat.


Ha i majonnäs, gräslök (optional) och ett par stänk tabasco samt lite salt&peppar. Blanda, klart! Enklare än så blir det inte. Oftast är det ju så det blir godast också. Håller sisådär ett par dagar i kyl, men godast är den nygjord. Man kan blanda ner räkor, finhackad lök mm. Nedan följer vad jag gjorde med den den här gången. 


En fantastisk bit torsk fiskad utanför Norge.


Stektes i smör, olivolja, timjan och lite citron. Hårt på skinnsidan, för att sedan vända och låta vila/steka klart på köttsidan. 


 Lite skållade tomater och blanchad broccoli..


blev till en sallad.


Lite enkelt tournerad  potatis för kokning. Kokt potatis äts det för lite av här hemma. Så gott ibland.


Skinnet fastnade och fick torsken att se ut som om den var med i en skräckfilm, men förutom det var det hela grade A. Det var bara att mosa ihop allt och skyffla in i munnen. Mumsi.

2 kommentarer: