tisdag 7 december 2010

Kvällens Middag: Köttfärslimpa med tranbärssky.



Hade denna vackra skapelse som är smaksatt köttfärs inlindad i bacon. Köttfärsen (blandfärs) var kryddad med oregano, spiskummin, senap, kalvfond, tabasco, ägg, öl, och bulgur. Bulgur fungerar som utfyllnad (kvarleva från förr, tex ströbröd, cous cous, potatis mm. alltså billiga grejjer) men får även färsen att bli saftigare då den suger upp safter och smaker och har fukten kvar. Sen var det in i ugnen.


Så här såg den ut efter ca 1 timme på 175ºC. Sista 5 minuterna gick den på 225ºC för att få till extra krispig bacon. Royal.


Såsen blev en blandning. Portvinssky, reducerad hönsbuljong, tranbär och grädde. Ser ut som snusk, men blev fantastiskt god. 


Nice syrlig sallad med senap, sherryvinäger, olivolja, green stuff och rosesallad.

 

 Lite olivoljeslungad spenat med citron. Skulle gärna slungat i smör , men gräddsås räckte för tjockgenen.



En "limpa" sågas självfallet bäst med en Victorinox brödkniv. Skulle egentligen vilja låtit limpan vila lite mer, typ 1 timme eller så, så att den verkligen får svalna och smakerna utvecklas och saftigheten stanna i köttet optimalt, MEN hur fan ska jag låta bli?


"Alltså, jag är så jävla bortskämd".

Ja, det stämmer.

2 kommentarer:

  1. Kokade fläskkarré idag. Typ liknande som ni körde med kalvlägget för någon vecka sedan. Jäklar vad gott det var, men den blev ju inte klar förrän klockan 9 eftersom jag kom hem så sent. Fast det stoppade mig inte från att smaka. Jäklar vad god den blev!!!

    SvaraRadera
  2. Ja, kokad och glaserad eller grillad fläskkarré är väl det godaste man kan göra. Typ.

    SvaraRadera