lördag 25 december 2010

Julafton.

 Och så var det julafton. Det blev som förra julen knytis hos oss. Idén är att man inte ska göra klassisk julmat då det är en hög belastning på både miljö och djurindustri. Vi körde på lite blandat, lite rester och sen så var det ju svårt att hålla sig från vissa klassiska julbordsgrejjer.


Sillarna var ju så befängt goda. Senap, lök/peppar och thaisill med rödcurrry, ingefära och chili. Urkärnade dadlar fyllda med en liten bit chévre och en pecan som rostats med rosmarin och olivolja (amazing combo). Syrlig salladskål. Kokt potatis. Slungad sallad. Julskinka och tjälknöl på lamm.


"Lax Jansson" (SebCreations) en typ inkokt lax/janssons frestelse. Mycket omtyckt. Köttbullar med svampsky. Kamben med kojuangglaze. Tupplår med fänkål. Fläskkarré med kanel/plommonsås.

Det var ett gäng övergödda familjemedlemmar här hemma. Rester (som det blev mycket av) fördelades ut ordentligt så att varenda bit mat skulle ätas upp. Annars är vi bara en del av konsumtionssamhället. Och såna människor finns det för mycket av.

Glömde ta en bild av efterrätterna, men det kommer ett inlägg om saffransbullarna snart.
Hohoho!
//Benny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar