onsdag 15 december 2010

Bilder från jobbet.

 Stuffing in the turkey. Stor fågel som ska fyllas med mycket gott. Bröd, persilja, timjan, smörstekt lök och vitlök. Lite sånt som ger smak och tar smak.

Mumifieras sedan i späck och lågtempereras i ugn för att efter ca 8-10 timmar kläs av sin dress av fett och rostas i hög temperatur. Ultimata sättet no noubt.


Pata Negra-ben som kokats i en rödvinssky för underbar karaktär. Skinkan hade vi på en catering och benet som var kvar fick ge sin utsökta smak. 


Mandelkaka med lemon curd-fyllning. 


Salladskål i 10%-ig saltlag för att bli kimchi. 


Kimchi-smeten innehöll bla: vitlök, äpple, rättika, koriander, ingefära, morot och blekselleri. Allt det här åkte genom en köttkvarn (en av två grejjer jag verkligen älskar att göra i ett kök).


Därtill såklart den koreanska rödpepparn, fisksås och lite socker. 

Klappa klappa. Nästa vecka är det Bibimbap med flankstek på Food. Välkomna :)

3 kommentarer:

  1. kalkon blir det här med snart... få se om jag gör det som ni gör eller som jag gjort i alla år... ska tänka på det

    SvaraRadera
  2. Hur länge har ni öppet innan jul?
    21,22 eller 23? Hoppas på 23 för då är jag i sthlm!

    SvaraRadera
  3. Du är du välkommen att bli servad :)

    SvaraRadera