Stuffing in the turkey. Stor fågel som ska fyllas med mycket gott. Bröd, persilja, timjan, smörstekt lök och vitlök. Lite sånt som ger smak och tar smak.
Mumifieras sedan i späck och lågtempereras i ugn för att efter ca 8-10 timmar kläs av sin dress av fett och rostas i hög temperatur. Ultimata sättet no noubt.
Pata Negra-ben som kokats i en rödvinssky för underbar karaktär. Skinkan hade vi på en catering och benet som var kvar fick ge sin utsökta smak.
Mandelkaka med lemon curd-fyllning.
Salladskål i 10%-ig saltlag för att bli kimchi.
Kimchi-smeten innehöll bla: vitlök, äpple, rättika, koriander, ingefära, morot och blekselleri. Allt det här åkte genom en köttkvarn (en av två grejjer jag verkligen älskar att göra i ett kök).
Därtill såklart den koreanska rödpepparn, fisksås och lite socker.
Klappa klappa. Nästa vecka är det Bibimbap med flankstek på Food. Välkomna :)
kalkon blir det här med snart... få se om jag gör det som ni gör eller som jag gjort i alla år... ska tänka på det
SvaraRaderaHur länge har ni öppet innan jul?
SvaraRadera21,22 eller 23? Hoppas på 23 för då är jag i sthlm!
Du är du välkommen att bli servad :)
SvaraRadera