Hittade dessa på coop Västberga för 10:- burken och kunde inte säga nej. Jag menar, även om de skulle vara tråkiga kunde de väl ändå ge lite smak i en soppa. I alla fall 2 burkar :)
Fick sköljas ifall det fanns något grus kvar. Det kan ju förstöra hela soppan..
Gul lök och vitlök sauteras.
Tillsätt ljusa rotfrukter så som potatis, rotselleri, palsternacka osv. Dock ej för mycket så de inte tar över svampsmaken.
Tillsätt svamp, salt&peppar, timjan. Jag hade även i lite smulad torkad Karl-Johan för att ge den här sköna buljongen som torkad svamp kan ge. Låt eventuell vätska koka ur. Tillsätt vitt vin och låt den också koka ur nästan helt.
Tillsätt buljong eller vatten. Hönsbuljong för godast smak fast grönsaksbuljong gör även den sitt jobb. Koka/puttra ca 20 min eller tills allt är helt mjukt.
Mixa slät och tillsätt lite grädde om önskas. Önska. Det blir förbannat gott.
Smaka av med rödvinsvinäger och salt/soya.
Simple as that.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar