Hade lite svampsoppa över som jag ville förvalta. Inte soppform dock. Så den fick omvandlas till zåz.
Blandfärs som fick dansa med torkad smulad Karl-Johan (för den där extra svampsmaken), couscous, soya, ägg, salt, timjan, piripiri. Bästa är ju att låta blandad färs ligga och zuuuga sig i kylen nån timme eller så, men ibland har man ju inte den möjligheten.
Rullade små små rackare.
Stekte i olivolja och smör, men inte för länge då de skulle få puttra lite med zåzen. Ville ju inte att de skulle bli torra.
I med överbliven svampsoppa och lite extra grädde. Kokade upp och lät puttra lite. Smakade av med soya och sherryvinäger.
Zåzen blev ju lite grynig iom att den var gjord av en soppgrund (rotfrukter osv) men smakade underbart. Serverades med kokt potatis och inlagd gurka samt inlagd rödlök.
Notera persiljan. Jag var ju för fan tvungen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar