fredag 15 april 2011

She say, I do.

Häromdagen såg Ellen något på tv med stekta kronärtskockor som hon blev sugen på. Hon sa att hon var sugen på spansk mat. Typ tapas. Vad ska man göra?


Aioli (notera att jag skrapat toppen så att det blir snyggt. NOTERA!) och en syrlig sallad med broccoli, gurka, salladslök och strimlat romansalladshjärta.


Bläckfisksofrito- Finhackad lök som sauteras länge tills den blir söt. Sen i med tärnad tomat, timjan, persiljestjälk, bläckfisk (konserverad från Grekland) och rödvinssky. Reducerad till fin konsistens. Sött, syrligt, fiskigt och gott. 


Billig (dålig) salciccia som gick i ugnen ipå 100ºC i ca 45 min med ahumado-paprikapulver. Det blev till en god skivad chorizo :)


Papas arrugadas.


Rostad levain som smekts med vitlök och dansat med olivolja och persilja. 


Kronärtskockor (konserverade) som skivats, torkats lite och sedan stekts med olivolja, skivad vitlök, peperoncino och till sist persilja. 


Ville bara ha ett glas vin och då passade det bra med denna lilla läckerbit. Dock mycket godare i magnum. 


Blev hon nöjd? Jag vet inte. Vad tror ni?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar