tisdag 27 december 2011

Chokladfondant & Kolagrädde.

Så här i fetmans tid så blir det en och annan godbit som slinker ner. Vi bestämde oss för att göra det fo' real.


Här har vi ett nice recept för fondant. Vänster sida är lagom för 2-3 pers. 


Började med att vispa äggen och sockret lite luftigt (inte nödvändigt). 


Sedan siktade jag i mjölet plus lite extra kakao, liiite vaniljsocker samt en knivsudd bakpulver. 


Därefter det smälta smöret och chokladen.


Cocotterna (PREMIÄR!!) smörades och bröades med krossade digestive-kex.


Smeten fördelades och fick ligga i kylen en stund. Meanwhile:


 Så kokade jag en kola. Typ koka socker och sirap tills den puttrar, lägg i tärningar av smör så de smälter/bryns, häll i en skvätt grädde och gör ett kolaprov (droppa i kallvatten för att se om den är färdig). Den fick svalna i kylen.


När den var kall så vispades grädde och kolan vändes ner. 


Ser inte royal ut men smakade kungligt. 


Ca 8-9 min i 220ºC. Væjert. 


Till middag: Linssoppa och vitlöksbröd (fettsnålt men gott). 


Till efterrätt: BLAM!!
Det stämmer.

4 kommentarer:

  1. Det där ska jag göra någon dag för att förgylla tenta-p.

    SvaraRadera
  2. Eller förgylla en vanlig rutten grå måndag ;)

    SvaraRadera
  3. Vad blev det för nyårsupé?

    SvaraRadera
  4. Kanske kommer ett inlägg ;)
    //Benny

    SvaraRadera