Detta brödet bakas varje morgon på Food och gör man receptet hemma kan man plasta in brödet när det svalnat och frysa in (det som man inte hinner äta upp dvs).
Notera stylingen, unik för denna sidan då det aldrig sker. Med tips av självaste sir Taylor. |
Sätt ugnen på 150ºC (så töntigt att säga det, var tvungen bara därför :)
Ingredienser följer:
1 pkt krossade linfrön
1pkt kruskakli
1 pkt grahamsmjöl
1 pkt vetekross
ca 1 liter vetemjöl
någon dl sultanrussin
3 rågade msk bikarbonat
1 rågad msk salt
5 liter filmjölk
1 fl mörk sirap
Detta ger 8 limpor. Kanske inte något som man gör hemma bara sådär, men det är bara att räkna ut hur man gör mindre. Kom igen, du klarar det.
Blanda alla torra ingredienser.
Häll sedan i de blöta och blanda ordentligt. Använd alternativt en degblandare om du nu känner att du måste vara så trendig.
Smörj sedan brödformar och fördela smeten/degen i dessa. In sedan i ugnen 150ºC, 80min. Låt svalna på galler.
Vad gör man sen då? Ja, man äter en skiva med smör och lite flingsalt. Skitgott. Alternativt:
Ugnsbräserad oxbringa på en skiva av mörkt bröd (stekt) med boston-mayo, tomatchutney, dijon och sallad. BLAM!
måste vara nyttigt bröd eftersom det är utan jäst!
SvaraRaderaDu uppdaterar så mycket att jag hade missat detta inlägg! NU ska det bakas bröd! Tack för fläsket idag, delicious.
SvaraRadera;)
SvaraRadera