onsdag 11 maj 2011

Plockmat.

SOMMAREN ÄR HÄR! kan man skrika och sedan få ångest när det börjar regna och temperaturen snuddar 0-strecket. Men det känns ju helt underbart att kunna gå hemifrån med bara en t-shirt på sig. Vad är det mer som händer nu? Jo, det växer så det knakar. Ja, grönsaker alltså. Och träd och blommor och sånt, men jag snackar om utbudet av grönsaker på affären eller som i detta fall Skärholmens torghandel. Nicea grönsaker för bra pris. Vad mer behöver man? Så mycket lättare att vara utan kött.

Gårdagens middag var lite goda grönsaker preparerade på olika sätt.


Blancherad broccoli som sedan slungades i panna med olivolja, peperoncino och tunt skivad vitlök.


Auberginer (de fina från Turkiet) som kokats och sedan mixats med olivolja, lite vitlök och tabasco. Sedan garnerade jag med malen spiskummin och paprikapulver. 


Bulgursallad med bönor och salladslök. 


Champinjoner stekta med strimlad purjolök. Tillagad purjolök är så gott!


Halloumi (nej den växer inte i skogen) stekt med chili och olivolja. 


Fattoush - mellanöstersallad gjord på ugnstorkat bröd (eller stekt) tomat, gurka, lök, persilja. Man kan ha i lite vad man vill, men det här blir saftigt och smakrikt. Istället för libanesiskt pitabröd använde jag vetetortillas som blir väldigt frasiga och lite sega. Very nice. 


Dålig bild men det var riktigt gott. Vad mer vill man ha?

1 kommentar:

  1. meze är alltid så trevligt och så mättande att man inte behöver kött eller fisk! lite ouzo eller tsipouro skulle passa gott....

    SvaraRadera