torsdag 9 juni 2011

Tagliatelle con Vitello.

Min kropp krävde rikligt med kolhydrater idag. Ett sånt där krav man inte kan mätta med en potatis eller två, utan det skulle kräva en massiv pasta. Som tur var hade jag lite bitar av kalvinnanlår som kunde förvaltas på bra sätt.


Ingredienser:

Kalvinnanlår i bitar marinerat med timjan, rosmarin, citronzest och svartpeppar.
Parmesanröra (parmesan, lök, olivolja, kronärtskockor, vinäger)
Tomatsås
Skivad schalotten
Spenat
Tomat


Löken svettades i panna.


Sen fick kalven åka med i sällskap av en smörklick.


Spenat, salt och lite vin som fick snabbt reducera ner.


Innan tomater och en liten liten skvätt grädde åkte i. 


Al dente pasta fick koka med de sista sekunderna för att suga upp vätska och kräma till sig. 


Ande somee moree parmeggano of coursee!

Mycket uppskattad och god pasta. Len men ändå smakrik.

1 kommentar: